001  IMPACT – Cash transfer lobby

Lobby project dat wordt uitgevoerd door Connect International. Opzetten en managen consortiums voor lange termijn (4life) cash trans­fer onderzoek en lobby. In uitvoering. Project waarin CI partijen betrekt bij het opzetten van een onderzoek naar de te verwachten effecten en de logistiek van lange termijn cash transfers. Daarnaast wordt ook gelobbied om lange termijn cash transfers te promoten bij de Nederlandse en andere Europese overheden.

 

005  Subsidies low cost WASH solutions Kenya

Hulpproject dat wordt uitgevoerd door Aqua Clara Kenya (ACK) met financiering door Connect International. Subsidies voor water filters voor arme gezinnen in Kenia. Hollow fibre water filters voor arme huishoudens in Kenia worden voor de helft gesubsidieerd. Kosten filter is ongeveer 36 Euro waarvan 18 Euro door het project betaald wordt. In 2019 zijn rond de 400 water filters verkocht aan arme huishoudens in Kisii, West Kenia.

013 Evaluatie water en toiletprojecten gefinancierd door de Engelse overheid

Consultancy door Connect International samen met WE Consult, het internationale consultancy netwerk waar Connect International in toenemende mate mee samenwerkt, in opdracht van het Engelse consultancy bureu IMC Worldwide. Regional coordinator voor evaluatie van DFID (=Engelse overheid) WASH projecten in 5 landen (Malawi, Zimbabwe, Tanzania, Zambia, Mozambique) die tussen 2011 en 2018 zijn uitgevoerd, met totale investering in deze landen van rond de 200 miljoen Euro.

015 Ontwikkeling plan voor toiletten en vrouwenondersteuning in Isingiro district, Oeganda

Consultancy door Connect International, in opdracht van het Franse ingenieursbureau BRLi. Ontwikkeling district sanitatie en gender plannen als onderdeel van een district omvattend water project, inclusief een environmental en social assessment.

017 Evaluatie Financieringsfonds water en toiletten voor huishoudens en kleine bedrijven in Ghana

Consultancy door Connect International, in opdracht van het Nederlandse consultancy bureau Edburgh Consultants. Evaluatie van het fonds dat is opgezet doro SNV (Nederlandse hulporganisatie) en gemanaged door Fidelity Bank (FB), een Ghanese bank). Onderdeel van de opdracht is ook het formuleren samen met SNV en FB van een vervolgfase voor dit project.

019  Verbeteren drinkwater en toiletten voor 75.000 boerengezinnen in Malawi en Mozambique

Consultancy door Connect International samen met WE Consult, het internationale consultancy netwerk waar Connect International in toenemende mate mee samenwerkt, in opdracht van Philip Morris International (een tabaksfabrikant die het voornemen heeft om te stoppen met tabak en productie van sigaretten en de boeren te helpen in een transitie naar andere gewassen). Connect International is met name betrokken bij de baseline studie die in kaart brengt wat de huidige water en toilet situatie is bij de boeren en helpt met het plannen van de interventies die nodig zijn om de water en toiletsituatie bij de boeren te verbeteren op een duurzame wijze.

020  Evaluatie Akvo, dienstverlener op het gebeod van monitoring en evaluaties

Consultancy door Connect International, in opdracht van het Nederlandse consultancy bureau Edburgh Consultants. Akvo heeft verschillende online software pakketten waarin M&E data opgeslagen en gestructureerd kunnen worden, met invoer van data via mobiele telefoons. Daaromheen verleent Akvo diensten op het gebied van wat ze de 'data journey' noemen, hetgeen alle acties omvat ten aanzien van data, inclusief ontwerp van data collectie, data collectie zelf, structureren van de data en analyseren alsmede het gebruik van de data. Akvo wordt onder andere gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en die wil weten of en heo ze Akvo in de oekomst verder kunnen financieren.

  • LinkedIn Social Icon

©2018 by Stichting Connect International. Proudly created with Wix.com