005 WASH subsidies
004 Evaluatie WASH program Ghana
Onze lopende projecten

 

001  IMPACT – Cash transfer lobby

Connect International voert al enkele jaren een lobby campagne middels dit project  waarin we proberen overheden en grote internationale organisaties te motiveren voor het overschakelen (of kantelen) van ontwikkelingshulp van een projectmatige benadering naar een procesmatige en individueel financiële benadering. Deze nieuwe benadering noemen we 'cash4all4life', of terwijl geld geven aan volwassenen mensen in derde wereldlanden (ongeveer 12 Euro per volwassene per maand). Dit project is nog steeds in uitvoering en is daarmee eigenlijk zelf ook een proces, asangezien de doelstelling hetzelfde blijft, maar de activiteiten telkens aangepast worden aan de realiteit, omstandigheden en mogelijkheden. Momenteel is de focus op het benaderen van politieke partijen en proberen hen voor deze kanteling te interesseren. Mogelijk gaat één van de huidige politieke partijen hierover een standpunt opnemen in hun partijprogramma.

 

005  Subsidies low cost WASH solutions Kenya

Doorlopend hulpproject dat wordt uitgevoerd door Aqua Clara Kenya (ACK) met financiering door Connect International. Subsidies voor water filters voor arme gezinnen in Kenia. Hollow fibre water filters voor arme huishoudens in Kenia worden voor de helft gesubsidieerd. De kosten van zo'n filter bedragen 40 Euro waarvan 20 Euro door het project betaalt wordt. Per jaar worden rond de 400 water filters verkocht aan arme huishoudens, met name in Kisii, West Kenia.

013 Evaluatie water en toiletprojecten gefinancierd door de Engelse overheid

Consultancy door Connect International samen met WE Consult, het internationale consultancy netwerk waar Connect International in toenemende mate mee samenwerkt, in opdracht van het Engelse consultancy bureu IMC Worldwide. Regional coordinator voor evaluatie van DFID (=Engelse overheid) WASH projecten in 5 landen (Malawi, Zimbabwe, Tanzania, Zambia, Mozambique) die tussen 2011 en 2018 zijn uitgevoerd, met totale investering in deze landen van rond de 200 miljoen Euro. Inmiddles hebbenw e d eevaluaties in Malawi, Zimbabwe en Mozambique uitgevoerd met geod gevolg. Helaas heeft de Engelse overheid de geldkraan dichtgedraaid voro de laatste twee evaluaties, waarschijnlijk in verband met de Brexit. Dat is jammer want de evaluaties in de drie landen toonden duidelijk aan dat er nog veel verbeteringen doorgevoerd kunnen en moeten worden in dergelijke projecten van de Engelse overheid.

015 Ontwikkeling plan voor toiletten en vrouwenondersteuning in Isingiro district, Oeganda

Consultancy door Connect International, in opdracht van het Franse ingenieursbureau BRLi. Ontwikkeling district sanitatie en gender plannen als onderdeel van een district omvattend water project, inclusief een environmental en social assessment.

017 Evaluatie Financieringsfonds water en toiletten voor huishoudens en kleine bedrijven in Ghana

Consultancy door Connect International, in opdracht van het Nederlandse consultancy bureau Edburgh Consultants. Evaluatie van het P2P fonds dat is opgezet door SNV (Nederlandse hulporganisatie) en gemanaged door Fidelity Bank (FB; een Ghanese bank). Onderdeel van de opdracht is ook het formuleren samen met SNV en FB van een vervolgfase voor dit project. Deze opdracht si met geod gevolg voltooid. Het evaluatierapport is goedgekeurd, het rapport met de formulering van een vervolgfase voor dit project is klaar en ingediend bij de Nederlandse ambassade in Accra (hoofstad van Ghana), de eindklant, en moet nog goedgekeurd worden.

019  Verbeteren drinkwater en toiletten voor 75.000 boerengezinnen in Malawi en Mozambique

Consultancy door Connect International samen met WE Consult, het internationale consultancy netwerk waar Connect International in toenemende mate mee samenwerkt, in opdracht van Philip Morris International (PMI; een tabaksfabrikant die het voornemen heeft om te stoppen met tabak en productie van sigaretten en de boeren te helpen met een transitie naar andere gewassen). Connect International was betrokken bij de baseline studie die in kaart bracht wat de huidige water en toilet situatie is bij de boeren (dit is voltooid en het rapport si enthousiast ontvangen en geodgekeurd door PMI). CI en WE Consult gaan verder helpen met het plannen van de interventies die nodig zijn om de water en toiletsituatie bij de boeren te verbeteren op een duurzame wijze, kwalitietscontroles vna de uitvoering van de activiteiten en evaluatie van de resultaten. PMI is zo tevreden over d eresultaten tot nu toe dat ze ons ook gevraagd heeft om input te geven in hun wereldwijde water en sanitatie programma.

020  Evaluatie Akvo, dienstverlener op het gebied van monitoring en evaluaties van water en sanitatie activiteiten en infrastructuur

Consultancy door Connect International, in opdracht van het Nederlandse consultancy bureau Edburgh Consultants. Akvo heeft verschillende online software pakketten waarin M&E data opgeslagen en gestructureerd kunnen worden, met invoer van data via mobiele telefoons. Daaromheen verleent Akvo diensten op het gebied van wat ze de 'data journey' noemen, hetgeen alle acties omvat ten aanzien van data, inclusief ontwerp van data collectie, data collectie zelf, structureren van de data en analyseren alsmede het gebruik van de data. Akvo wordt onder andere gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en die wil weten of en hoe ze Akvo in de toekomst verder kunnen financieren. Het rapport is in het laatste kwartaal van 2020 aan BUZA opgeleverd en is goedgekeurd.

021  Baseline studie op het gebeid van water, toiletten en hygiëne in 76 dorpen, 50 scholen en 20 klinieken in Luapula Province, Zambia, als onderdeel van de voorbereiding van een water, toiletten en hygiëne programma door UNICEF (gefinancierd door KfW = Duitse overheid) in 800 dorpen in deze provincie. Het onderzoek is uitgevoerd door lokale teams die door CI en WE Consultant zijn getraind ter plekke. Daarna heeft CI de analyse van de data en andere informatie gedaan en het rapport geschreven. Het eindrapport ligt bij de eindklant (Unicef Zambia) ter beoordeling.