Lijn 2   Consultancies

Connect International heeft al veel consultancies gedaan op het gebied van water, toiletbouw, hygiëne en recentelijk ook cash transfers. Onze ambities binnen deze lijn voor de toekomst zijn:

 

1.  Vormen van een groep Nederlandse en lokale consultants die aan onze kwaliteitseisen voldoen en die expertise hebben op vakgebieden die wij willen bestrijken. Hierdoor kunnen we op een redelijk divers pakket van consultancies inschrijven, waarbij de focus zal liggen op water (drinkwater, huishoudelijk water en water voor irrigatie), toiletten, hygiëne en landbouw.

2.  Werken via lokale consultants die tijdens hun werk met webcams filmopnames maken die 's avonds op afstand door senior consultants bekeken worden. Dan wordt overlegt met de lokale consultant wat er nog meer onderzocht en gedaan moet worden en hoe, zodat hij daarmee de volgende dag aan de gang kan gaan. Ook het schrijven van het rapport wordt begeleid door senior consultants. Op deze wijze kan hoge kwaliteit behaald worden tegen een lage prijs en kan senior kennis met lokale kennis (van cultuur, taal, religie en betrokken sectoren) gecombineerd worden.

 

In de afgelopen jaren hebben we de volgende consultancies uitgevoerd:

 

Kenia en Bangladesh

  • 2017. Aqua for All. Evaluatie van 13 water en sanitatieprojecten in Kenia en Bangladesh.

  • 2017. Dorcas. Hulp bij het maken van een projectvoorstel voor de Nederlandse overheid (FDW programma) voor rehabilitatie van pomp aangedreven water pijpleidingsystemen in Kenia. Het voorstel is gefinancierd.

  • 2014. Aqua for All. Evaluatie van 9 water en toilet projecten in Kenia.

  • 2015-2018. Europese Investeringsbank via de consultancy bureaus Landell Mills en Enclude Solutions. Begeleiding van en onderzoek voor een lokale bank in Kenia voor de ontwikkeling van kredietlijnen voor goedkope water en toiletoplossingen voor arme mensen in Kisii en omringende counties in het westen van Kenia.

Wereldwijd

2017. UNHCR. Ontwikkeling van procedures voor de ontwikkeling en uitvoering van water, toilet en hygiëne cash transfer programma's voor vluchtelingen.

Uganda

2013. Nederlandse Rode Kruis. Ontwikkeling en veldtesten van een methode voor zelf evaluatie door lokale afdelingen van het Oegandese Rode Kruis.