top of page

Consultancy opdracht afgerond in juli 2019 - ontwikkeling nieuw onderhoudsmodel voor alle handpompen

In juli 2019 heeft Connect International in samenwerking met het Oegandeze consultancy bureau WE-Consult de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van een nieuw onderhoudsmodel voor alle rurale waterpunten in Oeganda (waar meer dan 10 miljoen mensen van afhankelijk zijn).

Voornaamste uitkomsten: onderhoudsmodel geeft een verandering aan van onderhoud waterpunten door dorpen naar onderhoud door rurale waterbedrijven waarvoor dorpen een onderhoudscontract met deze bedrijven hebben en daarvoor betalen.

Opdrachtgever: DANIDA (Deense overheid).

Begunstigde: Oegandese overheid (Ministerie van Water)

CALL FOR ACTION: met de teruglopende steun van grote donoren heeft de Oegandeze overheid grote moeite om dit model in te voeren, aangezien voor rural waterpunten in Afrikla altijd externe steun nodig is (welk model ook toegepast wordt). In Oeganda is de hulporganisatie WHAVE al jaren bezig met een soortgelijk model, maar dan op kleine schaal. WHAVE wil de Oegandese overheid graag helpen het model goed in te voeren. Daarvoor wil ze een lokale water expert aan het team toevoegen die zich hiermee full time kan bezighouden. Kosten voor 1 jaar: 7.000 Euro. Steun dit project want het maakt echt verschil. Dit model zal ' model' staan voor de rest van Afrika en gaat een enorme verbetering betekenen voor alle hanmdpompen in het gehele continent. Ieder tinetje helpt. Stort het op de Connect International rekening onder vermeld

ing van 'project Oeganda'.

Post op een rij
Recente Posts
Archief
Zoek via Tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page