Consultancy opdracht afgerond in mei 2019 - Evaluatie van een drinkwater en sanitatie programma door


In mei 2019 heeft Connect International de Evaluatie van een drinkwater en sanitatie programma in 288 dorpen in Indonesie voltooid. Het programma was uitgevoerd door het Indonesische Rode Kruis in 5 provincies (West Java, East Java, Central Java, West Nusa Tenggara en East Nusa Tenggara).

Voornaamste conclusies: vrij goed uitgevoerd programma. Lokale Rode Kruis afdelingen in Indonesie zijn, ondanks hun beperkte kennis over water en sanitatie, er goed in om, vaak samen met andere partijen die wel veel expertiuse hebben, goede en vaak duurzame kleinschalige water en sanitatie verbeteringen te realiseren in en samen met kleine dorpen, waar geen andere partijen werken. Wel is een goede zelf instruerende handleiding nodig voor lokale Rode Kruis afdelingen over hoe ze meest optimale water en sanitatie verbeteringen in de bestaande situatie in dorpen kunnen implementeren. Verder moet het Indonesische Rode Kruis zich blijven beperken tot de kleinere projecten in rurale streken van het land, waar andere partijen verstek laten gaan.

Opdrachtgever: Amerikaanse Rode Kruis, afdeling Indonesie.

Post op een rij
Recente Posts
Archief
Zoek via Tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • LinkedIn Social Icon

©2018 by Stichting Connect International. Proudly created with Wix.com